Η Adidas βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο να διαθέσει το πρόγραμμα πλήρως ανακυκλώσιμων παπουτσιών στο ευρύ κοινό. Το νέο Futurecraft Ultra Boost θα δοθεί σε 1.500 άτομα, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος. Εκείνοι που θα επιλεγούν από την Adidas, θα φορέσουν τα παπούτσια για 21 εβδομάδες, δίνοντας σχόλια για τις επιδόσεις τους. Μόλις ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, τα παπούτσια θα επιστραφούν για να ανακυκλωθούν πλήρως και να δημιουργηθεί ένα άλλο ζευγάρι.

Το Futurecraft εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά καινούργιο πρόγραμμα για την Adidas, αποτελώντας μια οικογένεια πάνινων παπουτσιών με στόχο τη βιωσιμότητα, που έχουν δοθεί σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων από τις αρχές του 2019.

Το πρώτο ζευγάρι, το Futurecraft.Loop, δόθηκε σε επιλεγμένους ανθρώπους τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Στη συνέχεια τα φόρεσαν και τα επέστρεψαν στην Adidas, ώστε να ανακυκλωθούν σε μια δεύτερη γενιά. Όσοι ακολούθησαν τους κανόνες και επέστρεψαν τα πρώτα παπούτσια έπρεπε να λάβουν και τα δεύτερα, τα οποία είχαν και αυτά ημερομηνία επιστροφής.

Όπως υποδηλώνει η ονομασία “Loop”, ο στόχος της Adidas είναι να δημιουργήσει μια κυκλική αλυσίδα για την παραγωγή αθλητικών παπουτσιών, που θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για όλα τα πάνινα παπούτσια της, κάποια στιγμή στο μέλλον. Η Adidas σκοπεύει να κυκλοφορήσει το πάνινο παπούτσι στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Πηγή: epixeiro.gr