Η Δράση έχει ως κύριο στόχο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων, προκειμένου τα απόβλητα ύστερα από επεξεργασία να μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες, υλικά ή ουσίες με σκοπό να εξυπηρετήσουν και πάλι είτε την αρχική τους χρήση είτε άλλες χρήσεις.

Προϋπολογισμός της Δράσης
40 εκατ. ευρώ
Το 65% του προϋπολογισμού κατανέμεται σε Υφιστάμενες και το 35% σε νέες επιχειρήσεις.
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης
Υφιστάμενες και Νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) ως εξής:
Υφιστάμενες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (Β’ κατηγορίας) ή διπλογραφικά βιβλία (Γ’ κατηγορίας), οι οποίες μέχρι 31/12/2019 έχουν δύο ή περισσότερες κλεισμένες πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις
Νέες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (Β’ κατηγορίας) ή διπλογραφικά βιβλία (Γ’ κατηγορίας), οι οποίες δεν εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία και έχουν συσταθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας Δράσης.

Επενδυτικά Σχέδια & Επιδότηση
Επενδυτικά σχέδια από 400.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ.
Το ποσοστό επιδότησης ανά μέγεθος επιχείρησης, ανά κατηγορία περιφερειών και ανά κατηγορία επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικών σχεδίων διαμορφώνεται από 20% έως 55%.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 07 Σεπτεμβρίου 2020
Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 06 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 17:00

Ηλεκτρονική Υποβολή
Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis) κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης.

Επικοινωνία – Πληροφορίες:
Χριστοφορίδου Άννα anna@kverros.gr
Μακρή Κική kiki@kverros.gr

Υπηρεσίες Οικονομικών Συμβούλων – Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, τηλ.:23210 20700, Σέρρες

Πηγή: antagonistikotita.gr