Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτίθεται να προωθήσει νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα μειώνονται φόροι και τέλη επί των εισοδημάτων των επιχειρήσεων οι οποίες υφίστανται φέτος τεράστιες οικονομικές ζημιές από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Στόχος είναι όλες αυτές οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες και να ανακάμψουν σταδιακά ώστε να εξακολουθούν να στηρίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα μέτρα, τα οποία θα νομοθετηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, προβλέπουν σημαντικές μειώσεις στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του φορολογικού έτους 2020, πλήρη απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2020, μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2020 και παροχή της δυνατότητας και στις ατομικές επιχειρήσεις να συμψηφίζουν ζημιές με καθαρά κέρδη επόμενων χρήσεων.

Πέραν των παραπάνω μέτρων, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προτίθεται να προωθήσει και μέτρα φορολογικών διευκολύνσεων για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ώστε να καταφέρουν να αποπληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων που συσσωρεύονται στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.