Το πρόγραμμα Ignite Ideas υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες παρέχοντας τους τα εφόδια που χρειάζονται για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις

Sponsored Content
Υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές και ερευνητικές ομάδες με σπουδαίες ιδέες που αφορούν το περιβάλλον ή την ενέργεια. Ή σχετικές με την κλιματική αλλαγή, τη βιωσιμότητα και πολλά ακόμη. Καινοτόμες προτάσεις που αναζητούν τρόπο να γίνουν πραγματικότητα. Αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους στη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα, η Nestlé Ελλάς με την πρωτοβουλία Ignite Ideas εντοπίζει τις ιδέες που έχουν δυνατότητα ανάπτυξης και τις στηρίζει ουσιαστικά. Πρόκειται στη βάση της για μία διαδικασία επιτάχυνσης πρωτοπόρων ιδεών, μια πρωτοβουλία με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη δραστηριότητά της.

Το πρόγραμμα Ignite Ideas που ξεκίνησε το 2018 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιλαμβάνει 3 φάσεις μέσα από τις οποίες οι ομάδες αξιολογούνται και καλούνται να επιβεβαιώσουν το Proof of Concept τους δοκιμάζοντας το σε πραγματικό περιβάλλον και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Στην πορεία τους αυτή, έχουν δίπλα τους τους ανθρώπους της εταιρείας για να τους προσφέρουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία που διαθέτει ο καθένας στον τομέα του και με βάση τις ανάγκες που έχει κάθε ομάδα.
Γίνονται δηλαδή μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχοντας επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες προκειμένου να τις βοηθήσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Με κέντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον
Ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς αναφέρει χαρακτηριστικά για το πρόγραμμα: «Η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας. Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Το πρόγραμμα Ignite Ideas αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας».

Την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, τονίζει και η Αγγελική Καραγιαννάκη, Managing Director στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ACEin ΟΠΑ: «Το πρόγραμμα ανοικτής καινοτομίας “Ignite Ideas” δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δουλέψουν στενά με ένα μεγάλο οργανισμό με στόχο να εφαρμόσουν την ιδέα τους σε πραγματικό περιβάλλον».ΨΤο φετινό Ignite Ideas είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, πυλώνας που αποτελεί προτεραιότητα για τη Nestlé Ελλάς. Τριάντα έξι ομάδες υπέβαλλαν τις καινοτόμες προτάσεις τους για τους θεματικούς τομείς του προγράμματος που περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος. Τομείς που βάζουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πηγή: protothema.gr