Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και της εταιρείας «Κωνσταντίνος Βέρρος», για την παροχή υπηρεσιών με τίτλο: «Υπηρεσίες Συντονισμού & Διαχείρισης “MANAGEΜΕΝΤ & COORDINATION”» και «Υπηρεσίες Προβολής & Διάδοσης “COMMUNICATION & DISSEMINATION”», για το Έργο με τίτλο:«Increasing Tourism Opportunities through Utilization of Resources», με ακρωνύμιο «I-tour».

Συγκεκριμένα η παροχή υπηρεσιών περιλαμβάνει:
1.Υπεύθυνος Έργου
(Project manager),
για την παρακολούθηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου έως την ολοκλήρωσή του.

2.Υπεύθυνος επικοινωνίας (communication manager),
για την ανάπτυξη και ορθή εφαρμογή της επικοινωνιακής στρατηγικής του έργου διασφαλίζοντας την προσέγγιση διαφορετικών ειδών κοινού και την συμφωνία του με την στρατηγική του έργου.

Το έργο I-TOUR εμπλέκει μια ευρεία πλατφόρμα δημόσιων, ιδιωτικών, πολιτικών, πανεπιστημιακών και μέσων ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του μη υπάρχοντος διασυνοριακού βιώσιμου και ανταγωνιστικού προϊόντος τουρισμού.
Οι διασυνοριακές περιοχές της Πελαγονίας, της Φλώρινας και της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν αφθονία φυσικών, ανθρωπολογικών και πολιτιστικών περιουσιακών στοιχείων που παραμένουν σχετικά άγνωστα σε εγχώριους και ξένους πιθανούς τουρίστες.


Ο γενικός στόχος του έργου
είναι να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής ανάπτυξης των διασυνοριακών περιοχών Πελαγονία, Φλώρινας και Θεσσαλονίκης μέσω της ενισχυμένης και βιώσιμης αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων τους.
Το έργο I-TOUR για πρώτη φορά θα χαρτογραφήσει όλες τις δυνατότητες του τουρισμού, θα αναπτύξει,
θα αξιολογήσει, θα βελτιώσει και θα προωθήσει ένα διασυνοριακό τουριστικό προϊόν έτοιμο να διατεθεί στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου
θα είναι τρία προϊόντα διασυνοριακού τουρισμού περιπέτειας που θα αναπτυχθούν, θα δοκιμαστούν, θα αξιολογηθούν από διασυνοριακούς τουρίστες και θα προωθηθούν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το έργο I-Tour συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών – Παράσχου Παναγιώτη: