Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται και οι άνθρωποι του Π.Σ. Εργάνη προκειμένου να είναι όλα έτοιμα ώστε να μπορέσουν όλοι οι εργοδότες των επιχειρήσεων που ανεστάλη η λειτουργία τους, να προβούν στις σχετικές ενέργειες που απαιτούνται βάσει της εξαγγελίας της νέας δέσμης μέτρων της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Π.Σ. Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών». Εν συνεχεία θα συμπληρώσουν όλα τα απαραίτητα πεδία καθώς και τους εργαζόμενους που δεν εργάζονται λόγω του υποχρεωτικού «λουκέτου», όσο κι εκείνους που ενδεχομένως εξακολουθούν κι εργάζονται λόγω του ότι δουλεύει ένας μόνο κλάδος της επιχείρησης (π.χ. εστιατόριο που έκλεισε υποχρεωτικά, όμως έχει και υπηρεσίες delivery που συνεχίζει να δουλεύει).

Μέχρι τώρα δεν έχει τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία η ανωτέρω επιλογή στο Π.Σ. Εργάνη, διότι αναμένεται η υπογραφή και η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες. Οι σχετικές επιλογές μέσα στο σύστημα του Εργάνη υπάρχουν ήδη αυτή τη στιγμή, αλλά δεν λειτουργούν ακόμη πλήρως. Λογικά σήμερα θα ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία και πλέον θα μπορούν οι εργοδότες να υποβάλουν τη  «Δήλωση Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών».

Σε επόμενο στάδιο θα δοθεί η δυνατότητα και στους εργαζόμενους να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις ώστε τελικά να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800,00 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως 30.4.2020.

Πηγή: taxheaven.gr