Η δράση αφορά στην ίδρυση αλλά και στην ενίσχυση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3: «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ».

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης, στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης, εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 12.000.000 €. Η δημόσια δαπάνη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Δικαιούχοι της παρούσας δράσης είναι αποκλειστικά υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες πριν την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:
(i) έχουν κλείσει τουλάχιστον τρεις (3) διαχειριστικές χρήσεις δωδεκάμηνης διάρκειας (έχουν συσταθεί πριν από τη 1/1/2016).
(ii) διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο ΚΑΔ πριν τη δημοσίευση της πρόσκλησης.

Περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης από 12 Μαρτίου 2019 έως 14 Ιουνίου 2019 και ώρα 15:00.

Επικοινωνία – Πληροφορίες

Βέρρος Κωνσταντίνος konstantinos@kverros.gr
Χριστοφορίδου Άννα anna@kverros.gr
Μιχαλάκη Λιζέτα lizeta@kverros.gr
Μακρή Κική kiki@kverros.gr

Υπηρεσίες Οικονομικών Συμβούλων – Βέρρος Κωνσταντίνος
Τσαλοπούλου 5, τηλ.:23210 20700, Σέρρες